Wil je jouw krachten met ons delen en lid worden van ons netwerk van zelfstandige specialisten?

Synergie van innovatieve ICT, slimme organisatie en jou als één van de erkende professionals!

Sluit je aan!

Ben je een specialist of generalist in het Omgevingsrecht en de persoon die altijd op zoek is naar een oplossing? Zoek je ook graag als zzp-er aansluiting bij een groot netwerk van professionals voor bijvoorbeeld kennisdeling of opleidingen binnen de nieuwe Omgevingswet? Vind je het prettig om toch een soort van collega als sparringpartner te hebben? Of samen een groot project aan te pakken? Of ben je een starter? Misschien heb je net even dat zetje nodig om de stap te zetten en de zekerheid van voldoende opdrachten of heb je wellicht nog tijd voor een korte, kleine opdracht naast je huidige baan. Graag gaan wij in gesprek met jou om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Je wordt dan lid van Omgevingshuis: het grootste netwerk van erkende professionals. Een coöperatie met mogelijkheden en veel voordelen voor de professional in het omgevingsrecht.

Hoe word je lid?

Om lid te worden van Omgevingshuis, moet je een zelfstandige professional zijn binnen het omgevingsrecht. Het maakt niet uit of je bent ingeschreven bij de KvK als een Eenmanszaak of B.V. Leden kiezen zelf voor welke diensten ze aan de slag willen. Inschrijven gaat met behulp van ‘Mijn Omgevingshuis’, door te kiezen voor aanmelden. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op. Wat moet je bij registratie onder andere verplicht overleggen:

  • KvK gegevens, inclusief vestigingsnummer;
  • Een btw-id;
  • Een IBAN nummer;
  • Een actueel CV, EVP, EVC of e-portfolio;
  • Een ID bewijs;
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering;
  • Verklaring gedragsregels;
  • Persoonscertificatie (in ontwikkeling).

Landelijke dekking

Omgevingshuis is de coöperatie van erkende professionals. Alle leden bundelen hun expertise binnen Omgevingshuis. Zo kun je als kleine bureau in het omgevingsrecht, binnen Omgevingshuis ook werken aan grote(re) projecten. Omgevingshuis heeft de ambitie om de grootste flexibele schil in de fysieke leefomgeving te worden, dit doen we vanuit alle hoeken van Nederland. Door de slimme formule zit er altijd wel een Omgevingscoach, -kracht, -meester, -gids, -trainer, -borger of -maker bij jou in de buurt, waarmee je vooral kunt sparren, maar ook gezamenlijk opdrachten mee kunt uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat er lokale samenwerkingen ontstaan waarbij opdrachtgevers kunnen profiteren van de plaatselijk aanwezige kennis, vanuit een landelijk netwerk. Dekkend over alle provincies, zelfs op de Waddeneilanden.

Netwerk bijeenkomsten

Omgevingshuis organiseert regelmatig lokale netwerkbijeenkomsten. Om met elkaar te praten over actuele onderwerpen, zoals bijvoorbeeld nieuwe wetgeving, maar ook met name voor nieuwe leden om kennis te maken met bestaande leden. Eens per jaar vindt een Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Omgevingshuis vraagt je niet om een contributie te betalen. Leden ontvangen gratis toegang tot Mijn Omgevingshuis. Voor gezamenlijke initiatieven, zoals een leuk uitje, barbecue of interessante opleiding geldt een eigen bedrage, meedoen is geheel vrijblijvend.

Omgevingshuis bedrijfsbureau

Omgevingshuis beschikt over een eigen bedrijfsbureau. Het bedrijfsbureau beschikt o.a. over communicatie- en marketing adviseurs en een secretariaat. Het bedrijfsbureau is ook verantwoordelijk voor de ledenadministratie, het bouwen, ontwikkelen, de support en hosting van benodigde bestaande en nieuwe software. Om het bedrijfsbureau te kunnen financieren, dragen leden een commissie af van 10% (d.m.v. self-billing). De commissie wordt voor leden die volledig zelfstandig ondernemer zijn, 100% fiscusproof verrekend per opdracht.

Leden

Omgevingshuis Coöperatie U.A. beschikt over A-leden, B-leden en C-leden. De B-leden zijn de uitvoerende professionals voor enkelvoudige vragen/verzoeken. De A-leden treden tevens binnen Omgevingshuis op als coördinatoren voor de meervoudige vragen/verzoeken, maar ook zij kunnen enkelvoudige vragen/verzoeken behandelen. De C-leden zijn de certificaathouders van de coöperatie met stemrecht. In de statuten zijn onder andere de grondregels en bepalingen vastgelegd tussen leden onderling en wie de coöperatie besturen.